Kim Resley

Fysiotherapeut

Kim Resley

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Kim Resley en ben sinds 1 januari 2020 werkzaam bij Fysiotherapie Verzijden. Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik moeder van 3 kinderen, lekker actief bezig met tennissen en wandelen.

In 2003 studeerde ik af als fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ben enthousiast aan het werk gegaan in de particuliere sector en  heb dan ook in verschillende praktijken gewerkt. Om meer inzichten en antwoorden te vinden op mijn nog steeds bestaande vragen, ben in 2005  met de opleiding tot Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. Door deze opleiding verdiepte mijn kennis op het gebied van het benaderen van klachten van met name de wervelkolom en schouder.  Tot op de dag van vandaag pas ik deze nog altijd toe.

Naast het behandelen van orthopedische en neurologische klachten trok tevens het behandelen van klachten in de oncologie  mijn aandacht. Mensen behandelen tijdens of na kanker, waarbij ik me vooral richt op de zwelling ook wel oedeem genoemd, die juist een belemmering kan vormen in het dagelijks functioneren.

In 2015 rondde ik de opleiding MLDV (Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder) in Antwerpen afgerond, waarbij gebruik wordt gemaakt van het lymfesysteem. Middels dat systeem wordt het oedeem gereguleerd, dan wel afgevoerd. Naast deze massagetechniek maak ik gebruik van compressietherapie, oefentherapie en lymfetaping.  Ook mag een stuk begeleiding hierin niet ontbreken!

De laatste jaren heb ik me dan ook vooral beziggehouden met patiënten tijdens of na kanker gedurende chemokuren en/of bestralingen.

Bovengenoemde opleidingen hebben me veel kennis verschaft die ik graag in de praktijk tot uiting breng. Graag tot ziens!

 

Werkzaam op locatie Boxtel en ‘s-Hertogenbosch.

Bodine Clement

Fysiotherapeut

Bodine Clement

Mijn naam is Bodine Clement, woonachtig in Sint-Oedenrode.

Ik ben in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Direct na mijn afstuderen ben ik begonnen met werken en heb ik mij al gauw gespecialiseerd in manuele lymfdrainage en oedeemtherapie. Chroniciteiten vind ik een uitdaging en daarom heb ik mij later ook nog gespecialiseerd in COPD- patiënten.

In 2016 ben ik met de master oncologiefysiotherapie begonnen aan Avans+ Breda. Het werken met oncologische patiënten is echt mijn passie. In een periode waar alles op zijn kop staat probeer ik door middel van het revalidatietraject wat vastigheid te creëren, al is het maar als luisterend oor of coach.

Ik werk graag met patiënten van jong tot oud, in iedere patiënt vind ik wel een uitdaging. Dat patiënten na iedere behandeling met een fijn gevoel de deur uit gaan is mijn doel, een fijne omgeving creëren voor optimaal herstel (zowel fysiek als psychisch) vind ik erg belangrijk. Daarbij kijken naar wat patiënten nog nodig hebben op andere gebieden (diëtist, psycholoog, ergotherapie etc.) is wat mijn werk zo leuk maakt.

Op dit moment ben ik aan het afstuderen op het gebied van kinderen met kanker, een heftige maar voor mij hele interessante doelgroep. Iets waar ik me zeker nog verder in wil specialiseren.

 

Naast mijn werk vind ik het ook belangrijk om zelf in conditie te blijven en ben ik regelmatig in de sportschool of wandelend in het bos te vinden.

 

Cursussen/specialisaties:

  • Medical Taping Concept
  • Manuele lymfdrainage en oedeemtherapie
  • Oncologiefysiotherapie (MSc)
  • COPD en Astma
  • Corona revalidatie

 

 

 

 

 

Werkzaam op locatie Boxtel