Fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Schijndel
Brenda Janssen

Fysiotherapeut

Fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Schijndel

Brenda Janssen

Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Brenda Janssen (1988) en kom uit Eindhoven. Ik heb mijn Bachelor Fysiotherapie in Eindhoven gevolgd en ben in 2010 afgestudeerd. Nadien ben ik vol enthousiasme gaan werken en heb ik enkele cursussen gevolgd in het medical tapen, het mulligan concept en krachttraining, dit werkt snel en effectief.

In de loop der jaren ben ik meer in contact gekomen met de chronische patiënten. Ik ben mezelf gaan specialiseren in etalagebenen ook wel Claudicatio Intermittens genoemd, oncologische revalidatie en oedeemtherapie.

Ik heb de specialisatie oedeemtherapie in Amsterdam gevolgd op de Vodderschool MLDV. Ten aanzien hiervan merk ik dat de leefstijl van patiënten erg belangrijk is en niet alleen het bewegingsapparaat centraal staat. Wat is het gedrag van de patiënt t.a.v. roken, drinken, bewegen, voeding en ontspanning.  Sinds 2015 ben ik een gecertificeerd Leefstijlcoach.

In januari 2017 ben ik gestart bij FMC Verzijden. Mijn doel is patiënten zo snel en effectief mogelijk te behandelen, door verschillende behandelmethodes toe te passen.

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden bij mijn paard en vind ik het heerlijk om met Islero een bosrit te maken of te springen. Daarbij vind ik sporten belangrijk en ben ik wekelijks in de sportschool te vinden.

Mijn opleidingen/specialisatie:

  • Medical taping
  • Mulligan concept
  • Claudicatio
  • Oncologie
  • Kracht Revalidatie
  • Leefstijlcoach
  • Oedeem therapeute/Manuele lymfedrainage
  • Perfect Pilates trainer 1

Werkzaam op locatie Boxtel

Fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Schijndel
Ronald Damen

Fysiotherapeut

Ronald Damen

Ik ben Ronald Damen (1993) en ik kom uit Oisterwijk. Sinds 15-06-2015 ben ik werkzaam bij FMC Verzijden.

Direct na de HAVO ben ik begonnen aan de opleiding fysiotherapie te Fontys in Eindhoven. Na verschillende stages waaronder bij de kinderfysiotherapie op het Leijpark in Tilburg en de Minor Manueel therapeutisch handelen ben ik in april 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na het afstuderen kon ik snel aan de slag bij FMC Verzijden. Sinds ik hier werkzaam ben, ben ik mijzelf gaan verdiepen binnen het vak met verschillende cursussen. In juli 2017 geslaagd voor de specialisatie hand fysiotherapie.

Buiten het beroep fysiotherapie houd ik ervan om actief bezig te zijn. Ik handbal bij Taxandria in Oisterwijk en heb altijd jiu-jitsu gedaan waarbij ik de zwarte band behaald heb. In de zomer vind ik het altijd leuk om met verschillende sporttoernooien mee te doen en in de winter probeer ik ieder jaar een keer op wintersport te gaan om te kunnen snowboarden.

Gevolgde cursussen:
Medical taping concept
Dry needling extremiteiten
Dry needling wervelkolom
Knie diagnostiek en revalidatie
Handtherapie
Masterclass echografie hand, pols en elleboog

Mijn rol binnen de praktijk is:
Algemeen fysiotherapeut
Hand fysiotherapeut
Echografist hand, pols en elleboog
Begeleiding Voorste Kruisband groepen

 

Werkzaam in Boxtel, ‘s-Hertogenbosch en Schijndel

Fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Schijndel
Nikkie Lemmens

Fysiotherapeut

Fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Schijndel

Nikkie Lemmens

Laat ik mij eens even voorstellen. Ik ben Nikkie Lemmens (1988), geboren en getogen in Boxtel en sinds 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut.
Nadat ik mijn Bachelor Fysiotherapie succesvol heb afgerond, ben ik met al mijn opgedane kennis en vol enthousiasme het werkveld ingetreden.
Sinds oktober 2010 ben ik bij FMC Verzijden werkzaam. Hier werk ik nu al een aantal jaren met veel plezier en enthousiasme om iedereen op een zo goed mogelijke manier te behandelen aan hun lichamelijke klachten. Dit door goed naar de mensen te luisteren, samen doelen op te stellen en door Evidence Based te blijven handelen. Daarom ben ik in 2010 begonnen aan Master opleiding Orthopedische Manuele Therapie en mag ik mijn sinds 2013 officieel Master Manueel Therapeut noemen.

Mijn doel als fysiotherapeut en manueel therapeut is daarom dan ook mijzelf continue te blijven ontwikkelen, zodat de patiënt hier uiteindelijk het profijt van heeft. Dit door verdieping, maar ook door mijzelf te specialiseren. Naast de manuele therapie opleiding ben ik mijzelf daarom verder verder gaan specialiseren in schouderklachten en ben ik aangesloten bij het Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland (deelnetwerk van het landelijk Schoudernetwerk Nederland).

Buiten deze fysiotherapeutische werkzaamheden ben ik ook locatie manager Boxtel en lid van het management team.

Verder ben ik ook erg fanatiek in sport. Ik heb jaren in het eerste elftal van MHC MEP gespeeld en sinds een paar jaar in het 2e dameselftal. Verder doe ik ook aan crossfit en mountainbiken en doe ik vooral veel leuke dingen met mijn vriend en vrienden/vriendinnen/familie.

Cursussen en opleidingen

  • Bachelor Fysiotherapie
  • Master Orthopedische Manuel Therapie
  • Schoudercursus Basis & Plus (Saxion)
  • Schouder Essentials: Key Ingredients in Rehabilitation, Jo Gibson
  • Shoulder Community Mastermodule: Klinisch redeneren bij cliënten met schouderklachten (HU)
  • MSU-echografie
  • EPTE (percutane electrolyse) Basis & Advanced)
  • Dry Needling Extremiteiten en Wervelkolom
  • Masterclass Dry Needling Kaak en hoog Cervicaal
  • MTC taping

Werkzaam op locatie Boxtel en Schijndel.

Fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Schijndel
Hilde van Acht

Fysiotherapeut

Fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Schijndel

Hilde van Acht

“Ik help mensen zodat ze weer het maximale uit hun bewegingsapparaat kunnen halen”

Bewegen houd je fit en gezond. Het is niet alleen belangrijk voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale en emotionele gezondheid. Als je bijv. een blessure op loopt of een andere vorm van fysieke tegenslag te verwerken krijgt kan dit (grote) gevolgen hebben voor al deze vormen van gezondheid. Een van mijn doelen als fysiotherapeut is om samen met de cliënt te gaan werken aan een voorspoedig herstel, zodat de cliënt weer het optimale uit zijn/haar fysieke, mentale en emotionele gezondheid kan halen.

Naast het werken bij FMC Verzijden (sinds 2014) vind ik het ook leuk om te sporten. Na een aantal jaren fanatiek te zijn geweest op het hockeyveld ben ik nu regelmatig op de tennisbaan te vinden en pak ik minimaal 2x per week mijn hardloopschoenen uit de kast. Vanwege mijn affiniteit met sport ben ik in september 2015 begonnen met de opleiding sportfysiotherapie welke ik in 2017 succesvol heb afgerond. Aangezien ik twee keer per week de knie revalidatiegroep en een keer per week de veldtraining begeleid komt die extra kennis m.b.t. trainingsleer goed van pas.

Met de basiscursus echografie en EPTE heb ik naast Dry Needling nog wat extra tools op zak. Zo kan echografie ingezet worden als diagnostisch, maar ook als evaluatiemiddel. Betreft het bijv. een peesklacht dan kan er middels echografie gekeken worden wat de aard en ernst van de klacht is en of er eventueel EPTE ingezet kan worden.

Tot slot vind ik gezelligheid erg belangrijk en daarom onderneem ik regelmatig iets met vrienden en familie en staat bij mij een aangename werksfeer voorop!

 

Gevolgde cursussen/opleidingen:

  • Bachelor fysiotherapie Avans Hogeschool Breda (2010-2014)
  • Medical Taping Concept (2014)
  • Dry Needling Extremiteiten en Wervelkolom (2015)
  • ESP Sportfysiotherapie opleiding (2015-2017)
  • Basiscursus echografie (2018)
  • EPTE concept (2019)

 

Werkzaam op locatie Schijndel

fysio Boxtel, fysio den Bosch, fysio schijndel, fysiotherapie boxtel, fysiotherapie den Bosch, fysiotherapie schijndel, fysio osgood schlatter, fysiotherapie Osgood schlatter, Boxtel Osgood schlatter, schijndel Osgood schlatter, den Bosch Osgood schlatter
Quint den Ouden

Fysiotherapeut

Fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Schijndel

Quint den Ouden

Ik ben Quint den Ouden, in 2016 heb ik mijn opleiding fysiotherapie aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende stages gelopen waaronder een eindstage in revalidatiecentrum het Leijpark in Tilburg. Sinds januari 2017 ben ik werkzaam bij FMC Verzijden nadat ik hier eerder werkervaring op heb mogen doen. Binnen FMC Verzijden houd ik me onder anderen bezig met knierevalidaties en begeleid ik zowel de hart- als de COPD groep. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Ik tennis bij d’Oggelen en ik voetbal bij  Essche Boys.
Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk dat patiënten zich bij mij op hun gemak voelen, zodat we samen aan het herstel kunnen werken. Heeft u een vervelende klacht of blessure? Kom dan gerust eens langs.

Opleidingen:
– Opleiding tot fysiotherapeut
– Claudicatio therapeut
– Hartfalen voor 1e lijns fysiotherapeuten
– Knierevalidatie
– Minor: Human performance and technology
Dry Needling extremiteiten

fysio, fysio Boxtel, fysio Schijndel, fysio Den-Bosch, fysio 's-Hertogenbosch, fysiotherapie, fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie Schijndel, fysiotherapie Den-Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den-Bosch, fysiopraktijk, fysiopraktijk Boxtel, fysiopraktijk Schijndel, fysiopraktijk Den-Bosch, fysiopraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Boxtel, fysiotherapiepraktijk Schijndel, fysiotherapiepraktijk Den-Bosch, fysiotherapiepraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapeut, fysiotherapeut Boxtel, fysiotherapeut Schijndel, fysiotherapeut Den-Bosch, fysiotherapeut 's-Hertogenbosch, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Boxtel, fysiotherapeuten Schijndel, fysiotherapeuten Den-Bosch, fysiotherapeuten 's-Hertogenbosch
Jimmy Doomernik

“Wat de fysiotherapie zo mooi maakt is dat je dagelijks bezig bent om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Mijn kracht als therapeut is een actieve en positieve instelling.”

Dionne Nova

Fysiotherapeut

Dionne Nova

Even voorstellen.. ik ben Dionne Nova. 

In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Avans Hogeschool te Breda.

Nadat ik mijn stage bij FMC Verzijden succesvol heb afgerond mocht ik in juli 2018 het team komen versterken. 

Naast het werken bij FMC Verzijden vind ik het belangrijk om mijzelf continu te blijven ontwikkelen door bijscholing te volgen om als beginnend fysiotherapeut patiënten zo goed mogelijk te behandelen. 

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig, zo speel ik hockey, doe ik mee aan verschillende hardloopevenementen en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Verder vind ik het belangrijk om leuke dingen te ondernemen met familie, vrienden en vriend.

 

Opleiding:

Fysiotherapie aan de Avans Hogeschool te Breda

Gevolgde cursussen:
Dry Needling
Medical Taping

Minor: Wervelkolom 

Laura Kapteijns

Fysiotherapeut

Laura Kapteijns

Hallo allemaal, ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Laura Kapteijns  (1997) en ik kom uit Sint-Michielsgestel. Ik heb mijn bachelor Fysiotherapie in Amsterdam gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam en ben in juli 2019 afgestudeerd. Na mijn eindstage af te hebben gerond bij FMC Verzijden mocht ik het team komen versterken.

Aangezien ik pas net als fysiotherapeute kom kijken, ben ik (nog) niet gespecialiseerd in een specifieke richting. Het aankomende jaar wil graag veel ervaring op doen om te kijken welke richting het beste bij mij past en waar mijn kwaliteiten liggen. Tijdens mijn studie heb ik twee jaar aan verdiepende cursussen gevolgd over de kennis en integratie van fysiotherapie in de topsport bij AFC Ajax in Amsterdam.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen door het volgen van cursussen zodat ik als beginnend fysiotherapeut mijn patiënten zo goed mogelijk kan behandelen. Zo heb ik in oktober mijn eerste cursus afgerond: perfect pilates trainer I.

Ik houd van veel afwisseling in mijn werk.  Ik begeleid patiënten die geopereerd zijn aan een nieuwe knie of nieuwe heup, ik geef pilates en ik begeleid patiënten, naast de reguliere klachten, ook in de E-gym. Iedere patiënt is speciaal, hierdoor blijft het werk leuk en gevarieerd. Daarnaast ben je als fysiotherapeut dagelijks bezig om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen en dat ze uiteindelijk met een tevreden gevoel weer weg gaan. Mijn overtuiging is dat elke patiënt anders is en je hierop moet inspelen in je behandeling.

Ik heb vroeger zelf altijd op hoog niveau gekorfbald zowel dames als gemengd. In de zomer houd ik ervan om buiten te zwemmen en in de winter kun je mij vinden op de skipistes. Tegenwoordig ben ik in mijn vrije tijd vaak te vinden op het voetbalveld. Na mijn stage bij Ajax Amsterdam begeleid ik nu in het weekend een jeugdteam bij FC Den Bosch. Daarnaast vind ik het belangrijk om leuke dingen te ondernemen met familie en vrienden.

Mijn opleidingen/specialisatie:

  • Bachelor fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam
  • Minor Blessurepreventief samenwerken in de sport aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • Perfect pilates trainer I
  • EHBO

Werkzaam op locatie Schijndel.

Kim Resley

Fysiotherapeut

Kim Resley

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Kim Resley en ben sinds 1 januari 2020 werkzaam bij Fysiotherapie Verzijden. Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik moeder van 3 kinderen, lekker actief bezig met tennissen en wandelen.

In 2003 studeerde ik af als fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ben enthousiast aan het werk gegaan in de particuliere sector en  heb dan ook in verschillende praktijken gewerkt. Om meer inzichten en antwoorden te vinden op mijn nog steeds bestaande vragen, ben in 2005  met de opleiding tot Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. Door deze opleiding verdiepte mijn kennis op het gebied van het benaderen van klachten van met name de wervelkolom en schouder.  Tot op de dag van vandaag pas ik deze nog altijd toe.

Naast het behandelen van orthopedische en neurologische klachten trok tevens het behandelen van klachten in de oncologie  mijn aandacht. Mensen behandelen tijdens of na kanker, waarbij ik me vooral richt op de zwelling ook wel oedeem genoemd, die juist een belemmering kan vormen in het dagelijks functioneren.

In 2015 rondde ik de opleiding MLDV (Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder) in Antwerpen afgerond, waarbij gebruik wordt gemaakt van het lymfesysteem. Middels dat systeem wordt het oedeem gereguleerd, dan wel afgevoerd. Naast deze massagetechniek maak ik gebruik van compressietherapie, oefentherapie en lymfetaping.  Ook mag een stuk begeleiding hierin niet ontbreken!

De laatste jaren heb ik me dan ook vooral beziggehouden met patiënten tijdens of na kanker gedurende chemokuren en/of bestralingen.

Bovengenoemde opleidingen hebben me veel kennis verschaft die ik graag in de praktijk tot uiting breng. Graag tot ziens!

 

Werkzaam op locatie Boxtel en ‘s-Hertogenbosch.

Bodine Clement

Fysiotherapeut

Bodine Clement

Mijn naam is Bodine Clement, woonachtig in Sint-Oedenrode.

Ik ben in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Direct na mijn afstuderen ben ik begonnen met werken en heb ik mij al gauw gespecialiseerd in manuele lymfdrainage en oedeemtherapie. Chroniciteiten vind ik een uitdaging en daarom heb ik mij later ook nog gespecialiseerd in COPD- patiënten.

In 2016 ben ik met de master oncologiefysiotherapie begonnen aan Avans+ Breda. Het werken met oncologische patiënten is echt mijn passie. In een periode waar alles op zijn kop staat probeer ik door middel van het revalidatietraject wat vastigheid te creëren, al is het maar als luisterend oor of coach.

Ik werk graag met patiënten van jong tot oud, in iedere patiënt vind ik wel een uitdaging. Dat patiënten na iedere behandeling met een fijn gevoel de deur uit gaan is mijn doel, een fijne omgeving creëren voor optimaal herstel (zowel fysiek als psychisch) vind ik erg belangrijk. Daarbij kijken naar wat patiënten nog nodig hebben op andere gebieden (diëtist, psycholoog, ergotherapie etc.) is wat mijn werk zo leuk maakt.

Op dit moment ben ik aan het afstuderen op het gebied van kinderen met kanker, een heftige maar voor mij hele interessante doelgroep. Iets waar ik me zeker nog verder in wil specialiseren.

 

Naast mijn werk vind ik het ook belangrijk om zelf in conditie te blijven en ben ik regelmatig in de sportschool of wandelend in het bos te vinden.

 

Cursussen/specialisaties:

  • Medical Taping Concept
  • Manuele lymfdrainage en oedeemtherapie
  • Oncologiefysiotherapie (MSc)
  • COPD en Astma
  • Corona revalidatie

 

 

 

 

 

Werkzaam op locatie Boxtel