Pijn aan uw lies, bil of bovenbenen?

Heeft u pijn aan uw lies, bil of aan uw buitenzijde van uw bovenbeen? Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan het heupgewricht en/of de weefsels daar omheen. Heupklachten ontstaan vooral bij ouderen, maar ook jongeren kunnen hier last van hebben.

Wat zijn heupklachten?

Heupklachten zijn klachten die zich rond de heup bevinden. Doordat de heup een kogelgewricht is kan het alle kanten op bewegen. Hierdoor kunnen er makkelijker klachten ontstaan. Deze klachten kunnen ontstaan door overbelasting, slijtage of sporten. Soms is het onduidelijk of de pijn veroorzaakt wordt door een aandoening of dat de pijn veroorzaakt is elders in het lichaam, knie, lage rug of het bekken.

Symptomen van heupklachten

Als u last heeft van heupklachten dan heeft u pijn rond de heup, zowel bij het bewegen als bij rust. Ook kan de pijn uitstralen naar uw lage rug, been of zelfs de knie. Door de pijn wordt bewegen moeilijker en dit kan u belemmeren in uw dagelijkse werkzaamheden. Om pijn te voorkomen, worden veel bewegingen niet meer gedaan.

Oorzaken van heupklachten

Er zijn verschillende oorzaken die heupklachten als gevolg kunnen hebben. Zo veroorzaken klachten van de rug of het bekken uitstralingspijn naar de heup. Het lijkt dat net of u pijn heeft in uw heup, maar de klachten komen eigenlijk elders vandaan. Veelvoorkomende oorzaken van heupklachten zijn:

  • Slijtage
  • Overgewicht
  • Overbelasting
  • reuma
  • Bekkeninstabiliteit

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

In het eerste intakegesprek zal de fysiotherapeut onderzoek doen naar de oorzaak van de klachten. Dit wordt gedaan aan de hand van een vragenlijst en testen. Nadat de klachten in kaart zijn gebracht wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Tevens wordt er gekeken welke behandelwijze het best bij uw klachten past.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op