Herstellende van een blessure, ziekte of ongeval?

 • Medische training richt zich op mensen die herstellen van een blessure, ziekte of ongeval. Deze training is ook uiterst geschikt bij chronische aandoeningen en het verbeteren van de conditie. De training wordt helemaal op uw behoeftes en wensen afgestemd.

Wat is medische training?

Medische training therapie heeft als doel een optimaal functieherstel te bewerkstelligen. Dit is pas mogelijk als er een balans is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting. Door middel van specifieke oefeningen en soms met behulp van oefenapparatuur wordt dit bewerkstelligd. Er wordt er op een verantwoorde manier gewerkt aan het houdings- en bewegingsapparaat. Met medische training wordt de revalidatie na een blessure of ziekte verkort.

Voor welke klachten is medische training geschikt?

Medische training kan u helpen bij klachten die te maken hebben met uw houding en beweging. Voorbeelden van klachten zijn:

 • Rug- en nekpijn
 • Klachten die tijdens of na de zwangerschap ontstaan
 • Revalidatie van een hernia
 • Revalidatie na een ziekte of operatie
 • Lichamelijke klachten die ontstaan door werk, stress of spanning

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak (intake van 25 minuten) worden er vragen gesteld over de oorzaak van uw klachten. Tevens wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Deze gegevens worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt er gekeken of deze vorm van therapie geschikt voor u is. De intake wordt gedeclareerd als een fysiotherapie afspraak. 

Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. De behandelingen zijn erop gericht om pijnklachten te verminderen, zodat het behandel-/herstelproces sneller kan verlopen. De therapie wordt vaak als ondersteuning van andere therapieën gebruikt.

Tijden

 • Medische Training vindt plaats op onze locatie in Boxtel op:

  Maandag: 20.00 – 21.00 uur
  Dinsdag: 10.00 – 11.00 uur
  20.00 – 21.00 uur
  Woensdag: 10.00 – 11.00 uur
  Donderdag: 14.00 – 15.00 uur
  20.00 – 21.00 uur
  Vrijdag: 10.00 – 11.00 uur

Kosten

 • 1 keer per week €40,00 per maand
  2 keer per week €62,50 per maand
  Onbeperkt €78,00 per maand

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op