Onze praktijk is sinds 2011 een HCA(plus) gecertificeerde praktijk voor fysiotherapie. Dit is het hoogste keurmerk binnen de fysiotherapie en hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke zorg. Onze fysiotherapeuten staan ingeschreven in het register van Keurmerk Fysiotherapie.

Dit betekent niet dat we nu achterover kunnen gaan leunen. Om over 2 jaar opnieuw in aanmerking te kunnen komen voor het Plus-certificaat, moeten we als therapeuten kritisch blijven op onszelf en naar elkaar. Daarom worden er regelmatig dossiers getoetst en hebben we een programma dat gebruikt wordt om eventuele klachten en dergelijke te vermelden en er vervolgens een oplossing voor te zoeken. Zo blijven we constant streven naar de beste kwaliteit.

Fysiotherapeutisch Medisch Centrum (FMC) Verzijden is een HCA(plus) gecertificeerde praktijk voor fysiotherapie die zich onderscheidt vanwege een vooruitstrevende, innovatieve en moderne manier van werken. Naast reguliere fysiotherapie en diverse fysiotherapeutische specialisaties biedt FMC Verzijden echografie, shockwave therapie, medische training en (top)sportbegeleiding voor zowel de individuele sporter als vereniging.

De ruime ervaring, opgedaan binnen onze eigen praktijk en de jarenlange begeleiding van topsporters, heeft het fundament gelegd (of de basis gevormd) voor het huidige FMC Verzijden.

Samen met u werkt ons team aan de door u vooraf gestelde doelen. Of het nu gaat om te kunnen voetballen van een hele wedstrijd op topniveau, het lopen van de halve marathon, weer volledig deelnemen aan het arbeidsproces of de gewone dagelijkse handelingen verrichten zonder pijn, wij helpen u uw doel te bereiken.

Bij FMC Verzijden staan persoonlijke benadering en begeleiding centraal tijdens de revalidatie. U wordt actief betrokken in de behandeling, waarbij bewegen een belangrijke rol speelt.

Het is onze uitdaging om uw doelstellingen te bereiken.

Fysiotherapeutisch Medisch Centrum (FMC) Verzijden en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport bieden samen een Sportgeneeskundig Spreekuur aan op locatie Boxtel (Baandervrouwenlaan 241). Mensen met bewegingsgerelateerde klachten kunnen hier – op afspraak – terecht bij sportarts Rolf Timmermans. Het Sportgeneeskundig Spreekuur is er zowel voor sporters als voor mensen met een chronische ziekte die op een verantwoorde manier (meer) willen bewegen.

Een sportarts: wat is dat?
Een sportarts is een specialist op het gebied van sport en bewegen. Hij houdt zich bezig met bewegingsgerelateerde problemen. Dit kunnen problemen zijn van het bewegingsapparaat (gewrichten en spieren) maar ook van hart en longen. Zo begeleidt en behandelt hij geblesseerde sporters, geeft hij tips ter preventie van blessures en begeleidt hij cliënten met een chronische ziekte om (meer) te bewegen en ‘weer fit te worden’.

Samenwerking FMC Verzijden en TopSupport biedt cliënten voordelen
Het grote voordeel van de samenwerking tussen FMC Verzijden en TopSupport is snelheid. Cliënten hebben gemakkelijk en zonder veel tijdsverlies toegang tot een breed netwerk aan sportmedische professionals. Denk hierbij aan orthopeden, inspanningsfysiologen, radiologen, etc. Deze professionals kennen elkaar, werken nauw samen en houden elkaar goed op de hoogte van de verschillende stappen in het behandeltraject Dat vergroot de kans op een snelle diagnose en behandeling van hun klachten.

Daarnaast kunnen FMC Verzijden en TopSupport cliënten door deze samenwerking een totaalpakket bieden, bestaande uit onderzoek, diagnose en behandeling.

Tot slot profiteren cliënten ook van de faciliteiten voor aanvullend (sportmedisch) onderzoek, die TopSupport op zijn locatie in Eindhoven ter beschikking heeft.

Verwijzing
Er is een verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken bij de sportarts. Mocht echter aanvullend diagnostisch onderzoek nodig zijn, dan overlegt de sportarts altijd eerst met de orthopedische chirurg en de huisarts.

Meer informatie of een afspraak maken?
Wilt u meer weten over dit nieuwe spreekuur, sportarts Rolf Timmermans, de werkwijze, kosten en vergoedingen kijk dan op  www.topsupport.nl/sportarts-uden 

TopSupport (tel: 040 286 4144).

Deze therapeuten kunnen u helpen:

Neem contact op